Een mooi sieraad uitkiezen

Zilveren en gouden ringen, armbanden met glinsterende steentjes en kettingen met prachtige hangers glimmen me tegemoet. De hele etalage glinstert en blinkt met de mooiste sieraden. Ik geniet ervan en kijk op mijn gemakje rond of ik al iets moois zie liggen. En inderdaad zie ik al een paar mooie, elegante ringen liggen. En ik zie een paar glimmende oorbellen. Binnen in de winkel hebben ze vast nog veel meer. Ik ben benieuwd en heel nieuwsgierig. Wat begon als een eenvoudige klus wordt denk ik een hele moeilijke keuze.

Gelukkig heb ik mijn moeder bij me die me altijd wel op het rechte pad weet te houden en daarnaast ook heel goed weet wat ik mooi vind. Bovendien is ze altijd heel eerlijk om te zeggen wat me wel en niet staat. We gaan naar binnen en zoals voorspeld hebben ze daar nog heel veel meer mooie sieraden. Ik zie mooie gouden oorbellen met een heel fijn diamantje erin. Ze zien er heel teer en elegant uit wat me wel aanspreekt. Ook zie ik sieraden gemaakt van staal. Behalve dat die ook erg mooi zijn, zijn ze relatief niet zo duur. Dan kan je voor hetzelfde geld wat meer uit kiezen.

Mijn moeder roept me bij een vitrine die wat meer naar achterin de winkel staat. Ze wijst naar en glazen plankje waar schitterende sieraden opliggen. Ik zie twee warmbanden die echt heel erg mooi zijn. Ze zijn gemaakt van witgoud en heel elegant. Het mooie eraan vind ik dat je ze zowel los als samen kunt dragen. Er zit namelijk een extra slotje aan in de vorm van een hartje waarmee je deze twee sieraden aan elkaar kunt koppelen. Op deze manier heb je extra veel plezier van deze armbanden. Je kunt er ook nog voor kiezen om een witgouden exemplaar met een geelgouden te koppelen. Dat ziet er ook wel heel bijzonder uit.

Ik kijk even verder in de juwelier en laat alle mooie dingen die ik heb gezien in gedachten nog even de revue passeren. En hoewel ik ze allemaal heel bijzonder vind weet ik ook dat ik mijn hart heb verloren aan de twee elegante armbanden die samengekoppeld kunnen worden. Ik kies dan voor de twee witgouden, want dat vind ik het elegantste. Ik vind het ook heel mooi symbolisch naar mijn moeder toe. We zijn aparte individuen, maar samen zijn we ook een.